Implantologie in Amsterdam – voor een prachtig gebit

Neem contact met ons op

Heeft u ontbrekende tanden of kiezen? De implantoloog van Parodontologie & Implantologie Praktijk Amsterdam kan kunstwortels van titanium in uw kaak plaatsen. De implantaten groeien vast in uw kaakbot, waardoor u helemaal niet meer merkt dat u ze heeft. Op de implantaten kunnen kronen, bruggen of een prothese bevestigd worden. Zo heeft u weer een prachtig gebit dat u probleemloos kunt gebruiken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Het eerste bezoek bij onze implantoloog

Na verwijzing door uw tandarts kunt u bij de implantoloog van Parodontologie & Implantologie Praktijk Amsterdam langs voor uw eerste bezoek. Tijdens dit bezoek horen wij onder andere graag meer over uw medische achtergrond en bekijken wij uw gehele gebit om te zien wat de specifieke mogelijkheden voor u zijn.

Samen bepalen we of we inderdaad over zullen gaan tot het plaatsen van implantaten of dat er nog andere oplossingen zijn voor uw klachten.

 

Naar aanleiding van al deze informatie maken wij een persoonlijk plan van aanpak. Wij bespreken dit uitgebreid met u en eventueel uw tandarts of specialist en geven u ook de bijbehorende begroting. Uw algemene tandarts zal hier ook een schriftelijk rapport van ontvangen, zodat hij of zij precies weet hoe we u zullen behandelen.

 

Wilt u meer weten over de kosten van de diverse behandelingen, dan verwijzen wij u naar de website van Vergelijk Mondzorg

Stel uw vraag over implantologie

Wat is een implantaat

Een implantaat is een kunstwortel en lijkt op een holle schroef. Wanneer een eigen tand of kies verloren gaat kan een implantaat een goede oplossing zijn. Een implantaat vervangt de wortel van uw tand of kies. Op een implantaat kan een kroon of brug geschroefd worden, of er kan een klik-prothese op worden vervaardigd.

Na plaatsing van een implantaat vergroeit uw kaak met het implantaat.

Een implantaat wordt vervaardigd uit titanium of uit Zirconium. De meeste implantologen kiezen voor een implantaat van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal dat in de hele medische wereld veelvuldig toegepast wordt, zoals bijvoorbeeld in kunstgewrichten.

Waarom een implantaat?

Een implantaat is een bewezen manier om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Nadat de kroon op het implantaat geplaatst is voelt voor veel mensen de tand of kies net als alle andere gebitselementen. Vaak horen wij dat een implantaat weer voelt als een eigen kies: “alsof er niets gebeurd is”.

Als een tand of kies ontbreekt bestaan er meerdere opties ter vervanging van de ontbrekende tand of kies. Hieronder leest u kort de voor- en nadelen van de verschillende opties;

  • Partieel kunststof plaatje/ frame – Dit is een uitneembare voorziening die u ’s nachts het beste uit de mond kunt nemen. Een plaatje is een echt ‘hulpmiddel’. Veel mensen hebben moeite om aan een plaatje te wennen. Dit komt doordat uw smaak iets zal veranderen en er komt vaak eten onder het plaatje te zitten.
    Verder hebben veel mensen het gevoel dat de spraak verandert en kunt u pijnlijke plekken op uw tandvlees krijgen. Een groot voordeel is dat een plaatje vrij goedkoop is en dat u met behulp van een plaatje makkelijk meerdere tanden en kiezen ‘terug’ kunt krijgen.
  • Brug op natuurlijke elementen – Hiervoor zullen uw tanden of kiezen, naast de ontbrekende tand, door uw tandarts kleiner gemaakt moeten worden (beslijpen van uw tand).
    Na het kleiner maken van uw tand kan er een kroon over de tand gezet worden. Als er nog geen grote vullingen in de buurtanden aanwezig zijn wordt hierdoor onnodig schade aangebracht aan uw tanden.
    Als bij de buurtanden nog geen wortelkanaalbehandeling uitgevoerd is bestaat de kans dat de tandzenuw te veel geïrriteerd wordt. U kunt dan last krijgen van uw tand of kies, met een wortelkanaalbehandeling tot gevolg.
  • Implantaat – Hierbij wordt gekozen voor een solitaire oplossing en wordt er geen schade aangebracht aan de buurtanden. Implantaten hebben dezelfde functie als een natuurlijke wortel.
    Een kroon of brug op implantaten ziet er vaak mooi uit en lijkt op uw eigen tanden. Het plaatsen van een implantaat gaat middels een chirurgische behandeling.

Hoe gaat het implanteren in zijn werk?

Voordat daadwerkelijk een implantaat geplaatst kan worden, zal Dr. Farber eerst de situatie in uw mond onderzoeken om te beoordelen welke behandeling het best bij u past. Na dit onderzoek zal hij een behandelplan en een begroting opstellen, zodat u vooraf weet wat u kunt verwachten.

Het vooronderzoek

Voor het slagen van de behandeling is het van belang dat er gegevens over uw gezondheid bekend zijn. Denk hierbij aan het gebruik van medicijnen, ziektes en eventuele allergieën.

De tandarts bekijkt de situatie in de mond en aanvullend wordt er een röntgenfoto gemaakt van uw kaak. Verder worden uw wensen en verwachtingen besproken. Dr. Farber geeft uitleg over de mogelijkheden en het verloop van de behandeling.

Als u aangeeft de behandeling bij ons te willen laten uitvoeren zullen wij daartoe een afspraak met u inplannen.

Neem contact met ons op

Plaatsing van een implantaat

Het plaatsen van een implantaat duurt ongeveer 30 – 60 minuten.

 

Na het afronden van het vooronderzoek zal de daadwerkelijke implantaat behandeling uitgevoerd worden. Indien nodig wordt er een 3D röntgenfoto gemaakt voor een boormal die precies op uw tanden en kiezen past. Hiermee wordt de plaats bepaald waar het implantaat zal komen.

Aan het begin van de behandeling zal een plaatselijke verdoving gegeven worden. Vervolgens krijgt u een steriele doek over uw borst heen gelegd. Uw mond, neus en ogen zullen dus vrijgehouden worden. Ondertussen bereiden Dr. Farber en zijn  assistente zich voor op de behandeling.

 

Tijdens de behandeling bent u goed verdoofd, u mag dus geen pijn voelen. U bent niet onder een volledige narcose. Hierdoor kunt u tijdens de behandeling gewoon met ons praten. Tandarts Van der Laan zal aan het begin testen of de verdoving goed werkt. Mocht u tijdens de behandeling toch pijn gaan voelen kunt u dit uiteraard aangeven.

 

Als u aangeeft dat de verdoving goed werkt, wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt en wordt het tandvlees opzij geschoven. Met behulp van kleine boortjes, wordt de juiste breedte en diepte bepaald. De afmetingen van het boorgat zijn afhankelijk van de maat van het implantaat. Deze varieert tussen de 6 tot 16 mm lengte en 3 tot 5 mm breedte. Na het boren van het gaatje wordt het implantaat geplaatst. Als het implantaat geplaatst is, wordt vervolgens een afdekschroefje op het implantaat geschroefd.

 

Tijdens de behandeling kan, ondanks zorgvuldig onderzoek, blijken dat uw kaak onvoldoende breedte heeft. In dat geval moet de dr. Farber bot bijplaatsen. Meestal is dit vooraf al met u besproken. Deze ´botopbouw´ heeft als doel de kaak ter plaatse van het implantaat te verbreden en/of te verhogen. Het verhogen van de kaak ter plaatse van de kiezen in de bovenkaak wordt een ‘sinuslift’ genoemd. Bij het uitvoeren van een sinuslift wordt ter plaatse van de neusholte (sinus) ruimte gecreëerd waar kaakbot in kan groeien. Meestal wordt de botopbouw of sinuslift uitgevoerd met eigen bot of kunstbot en afgedekt met een membraan/lakentje. Tenslotte wordt het tandvlees gehecht.

 

Na twee weken zal er een controle plaatsvinden en worden de hechtingen verwijderd.

 

De uiteindelijke opbouw op de implantaten zal na ca. 3 tot 4 maanden worden vervaardigd, wanneer de implantaten goed zijn geïntegreerd in uw kaakbot.

Ook na deze tijd blijft u bij ons onder controle voor nazorg. Wij zijn immers hoofdverantwoordelijk voor de gehele behandeling, ook als uw eigen tandarts een deel van de behandeling (na het plaatsen van het implantaat) voor zijn rekening neemt.

Wilt u meer weten over implantologie? Neem contact op met Parodontologie & Implantologie Praktijk Amsterdam via 020-486 40 40.

Contact opnemen